Over IT-Contracts.nl

Wie wij zijn

IT-Contracts.nl bestaat sinds 14 augustus 2000. Op 16 november 2014 is IT-Contracts.be live gegaan.

Ons doel is om ICT-professionals te helpen een nieuw uitdagend project te vinden. Het gaat hierbij om vacatures met een flexibel type arbeidsverband en dus juist niet om vaste banen.
Wij helpen tegelijkertijd opdrachtgevers (recruiters, detacheerders en eindklanten) aan een groot publiek voor hun aanvragen waardoor zij moeiteloos in contact komen met geschikte kandidaten, en in staat zijn de best mogelijke match te maken.

Ron Looijen - IT-ContractsOprichter Ron Looijen vertelt over de reden IT-Contracts te starten:
"Het was op een druilerige dinsdagmiddag aan het einde van januari 2000 dat ik thuis kwam en mijn frustratie uitsprak over weer een "zinloos intake-gesprek" met een recruiter. Op zich was het een prima gesprek geweest waarin ik mijzelf, mijn ervaring, expertise en wensen goed had kunnen verwoorden maar voor de zoveelste keer eindigde dit gesprek met de mededeling dat ze op dat moment geen geschikte opdracht voor me hadden en me wel zouden bellen zodra ze een passende aanvraag hadden. Ik was ervan overtuigd dat er ergens iemand om mijn expertise zat te springen maar hoe kwam ik er nou achter wie dat was?

Mijn droom was om één centrale plek te creëren waar ik en mijn mede-freelancers hun ideale project zelf konden vinden en wij zo meer controle kregen over de ontwikkeling van onze eigen carrière en de acquisitietijd tussen projecten konden verkleinen. Volledige transparantie van de markt om de nadelen van freelancerschap te verkleinen en de macht van bepaalde partijen (‘cowboys’) te verkleinen. Op 14 augustus 2000 is IT-Contracts online gegaan en we zijn er trots op dat onze allereerste klant, Linkit, nog steeds zo tevreden over ons is dat zij naast ons geen enkel ander extern kanaal gebruiken.
Inmiddels kiest 9% van alle Nederlandse ICT’ers voor een flexibel type arbeidsverband (freelance, ZZP of TAO) en ik geloof graag dat IT-Contracts hier een grote rol in gespeeld heeft en ook in de toekomst zullen wij ons in blijven zetten voor de freelance ICT-markt".

Voor ICT-specialisten

Sta jij op het punt om je huidige project af te ronden? Wij helpen je om je nieuwe klus te vinden! Bekijk de laatst geplaatste aanvragen, of wordt direct gratis lid zodat je van vele extra services kunt profiteren die het je nog makkelijker maken een interessante freelance opdracht te vinden. Al onze diensten zijn geheel GRATIS voor ICT-specialisten! Al meer dan 10.000 collega's gingen je voor. Word nu ook gratis lid!.

Voor opdrachtgevers

Wij helpen u graag om op een goedkope, snelle en effectieve manier geschikte kandidaten te vinden voor uw interim IT-projecten. Wij helpen u om de juiste match te maken en zo uw ICT-vraagstuk opgelost te krijgen. Ons grote bereik onder freelance ICT-professionals verzekert u van de juiste persoon voor uw project. Wij helpen uw probleem snel op te lossen en dat al vanaf 15 Euro! Lees meer...